В живо включване във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини

...
В живо включване във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини
Коментари Харесай

Стана ли депутатската заплата 10 000 лв.?

В живо включване във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна депутатите от новото 45-о Народно заседание, че едно от първите неща, които са създали, е  да си усилят заплатите на 10 000 лева .

Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ обаче отхвърли това изказване . „ В последните часове от кафявите „ медии “ и премиера Борисов потегли нова опорка – „ Демократична България “ нараснала заплатите на депутатите на 10 000 лева Нищо сходно. До през вчерашния ден нямаше таван във възнагражденията на депутатите. Вчера поставихме оптимален размер (25%) на изключителните депутатски хонорари. Досега подобен нямаше и тихо-тихо се получаваше една сериозна сума над заплата та “, написа той в обществената мрежа.

Мирчев изясни, че  това заплащане не е част от главното на народните представители, нито е ежемесечно , а е от вида „ премия “. „ Нормално и належащо е за сходен вид заплащания да има избран оптимален размер. В противоположен случай може да се доближи до неуместно огромни по мярка „ награди “. Ето това предложихме ние. Предложихме също да не се получават пари кеш - в торби, пликове, чантички, а всички суми, които получават народните представители, да минават по банка. Е, това не се одобри “, уточни той.


 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР